Lébényi Lackó sétálója

Mi ez?

A Lébényi Lackó Sétálója egy tanösvény, ahol az életről és önmagunkról tanulhatunk a mesék világában. Egy kirándulóhely családoknak helyi mondákkal, mesékkel, természettel és a várossal. Lébényi Lackó sétálója töltődésre, békére, együttlétre lett kitalálva.

Mivel Lébény 10 éves várossá avatását ünnepelte a sétáló avatásának évében, 2023-ban, ezért 10 szusszanót, megálló pontot alakítottunk ki. Ezeket a szusszanókat felkeresve, az ott fellelhető QR-kódot leolvasva juthatsz a mesékhez. Nem csak meséket, de helyi mondákat, legendákat is hallgathatsz a mesepontokon. Ám a legkülönlegesebb ezekben a pontokban, hogy a meséket és mondákat lébényi emberek olvassák fel neked.

Ehhez hasonló táblák jelölik a szusszanókat:

Bármelyiket, bármikor meghallgathatod!

A szusszanókhoz tartozó mesét a Mesét kérek! gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden szusszanónál találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Játékszabály

Lébényi Lackó (illem)szabályai

Lébényi Lackó sétálója hasonlít a turistautakhoz: bárki sétálhat rajta, de ezt mindenki kizárólag a saját felelősségére teheti!

Környezet

Óvd a környezetet, ne tépd le a virágokat! A szemetedet kérlek vidd magaddal vagy tedd valamelyik kukába:

Kövek és táblák

Gondolj a többiekre és ne mozgasd el a táblákat! Ha esetleg valami hibát vagy hiányosságot észlelsz, kérjük jelezd nekünk a diodome kukac radiosd pont hu e-mail címen és igyekszünk gyorsan javítani.

Technikai dolgok

A telefonodon legyen bekapcsolva a mobilnet. A szusszanókhoz tartozó mesét a "Kérem a mesét!" gombra kapod meg, ha a böngésződben engedélyezted a weboldalunknak a tartózkodási helyed lekérését. Ha ezt nem szeretnéd, akkor minden szusszanónál találsz egy QR kódot is, amit leolvasva a helyhez tartozó weboldalra jutsz.

Ajálott felszerelés

Legyen a lábadon kényelmes cipő, hozd magaddal a jó kedvedet és egy telefont feltöltött akkumlátorral.

Babakocsi/kerékpár

Lébényi Lackó sétálójának minden része elérhető babakocsival, rollerrel, biciklivel egyéb kerekes eszközökkel is.

Kutya/egyéb állat

Hozhatsz magaddal bármilyen állatot, de kérjük takaríts fel utánuk, hogy a gyerekeknek ne kelljen kutyapiszokban sétálni.

Dohányzás

Kérjük mutass jó példát és a gyerekek előtt ne gyújts rá. Ha mégis megtennéd, kérjük, hogy a csikket vidd magaddal vagy tedd a padokra szerelt csikktartóba.

Kövess minket:
Lébényi Lackó sétálóját készítették: Diósdiak Diósdért egyesület, Luzsi Margó, Tündi, Gábor, Brigi, Anikó, Ibolya
Impresszum
Diósdiak Diósdért